La ce benzinarie NU vrei sa alimentezi in luna Februarie

duminică, 23 ianuarie 2011

Constantenii sint foarte activi. Protestele continua.

“Vrem o ţară ca afară” sau „Bulgaria vrem să fim copiii tăi”. Sunt doar câteva din mesajele lipite pe autoturismele a zeci de şoferi constănţeni care nu capitulează în războiul cu benzinăriile. Şi-au dat întâlnire şi seara trecută în două staţii PECO din oraş, pe care le-au blocat, alimentând foarte puţin şi plătind, după cum ne-au obişnuit deja, numai cu monezi. Suma maximă? 3 lei şi 50 de bani.
 Cu mesaje precum “Vrem o ţară ca afară” sau “Bulgaria vrem să fim copii tăi” şi cu buzunarele pline de bani mărunţi, zeci de şoferi au blocat o benzinărie şi au alimentat maşinile cu doar câţiva stropi. Şi dacă tot nu au plecat cu rezervoarele pline, măcar şi-au spălat autoturismele.
Protestatarii, majoritatea tineri, au dorit să le transmită din nou guvernanţilor şi companiilor care vând combustibil că nu mai sunt dispuşi să suporte în linişte repetatele majorări ale preţurilor la benzină şi motorină. Sunt dispuşi să blocheze pompele în acest fel până când se va găsi o soluţie.
Şoferii au schimbat apoi locul desfăşurării protestului într-o altă benzinărie a oraşului Constanţa. Unul din primii aşezaţi la coadă este Adi, care a alimentat de nici 4 lei.
Specialiştii în economie spun că, dacă nimeni nu ar mai alimenta, cele trei mari companii petroliere din ţara noastră ar pierde aproximativ 22 de milioane de euro pe zi. Vă reamintim că numai anul trecut, benzina s-a scumpit în România, cu peste 24 la sută, reprezentând cea mai mare majorare de tarife din Uniunea Europeană.

Sursa :  reporterntv.ro

2 comentarii:

  1. Pe blogul meu am pus un articol cu argumentatia faptului ca protestul este inutil!Aici:
    http://www.thinkagain.ro/?p=57
    Solutiile sunt gasirea acelorvariante din pucnt de vedere tehnic sprea a boicota definitiv pe comerciantii de carburanti!Va astept cu opinii si mai ales cu critici pe blogul meu!Va multumesc anticpat si va felicit pentru initiativa(cum am mentionat inutila insa demna de lauda)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate protestul in afara de impactul mediatic nu a a vut si un rezultat in plan economic, adica tocmai ceea ce se urmarea.
    Inclin sa dau dreptate celor care spun ca cea mai buna forma de protest este sa nu alimentam de la o anumita companie. In momentul in care maine nu vor avea incasarile preconizate a doua zi vor intra in fibrilatii. Si asta la nivel de tara. Atunci sa vezi !

    RăspundețiȘtergere